Работно Бюро
Oversized Smoke Lens Sunglasses - Buy on ASOS

Не може да се говори за луксозни марки, без да се спомене Versace, италианска модна къща, създадена през 1978 г. от Джани Версаче. Марката винаги е била, привърженик на ярки цветове и смели щампи. Логото, което включва гръцката фигура Медуза, се дължи на наследството на Джани Версаче. Той идва от Калабрия, която е известна като Magna Grecia, тъй като гърците са се заселили масово в тази част на Италия. Далеч по-малко вероятно е да видите името на марката, отколкото типичния мотив на Versace, който е отпечатан върху всичко – от модни дрехи до чанти висша мода, деним и домакински принадлежности.
Gucci е една от най-обичаните модни къщи на планетата. Италианската марка продава декорации за дома, стилни аксесоари, обувки, конфекция и чанти, също така работи с Coty, Inc. за производство на козметика и аромати като Gucci Beauty. Въпреки, че Гучи е основател на марката, модната къща във Флоренция процъфтява благодарение на сина му Алдо Гучи. Компанията следва поредица от етични принципи, включително действайки с отговорност и почтеност, спазвайки разпоредбите и законите, зачитайки правата и достойнството на хората, зачитайки нашата естествена среда, включвайки се в инициативи за устойчивост и зачитайки бизнес поверителността.
Карето Burberry се превърна в основен дизайн на марката през 20-те години на миналия век, за първи път то се появява в подплатата на тренчкота и по-късно започва да се използва за други дрехи и аксесоари на Burberry. Марката е кръстена на основателя си Томас Бърбъри, търговец на дрехи за джентълмени в Лондон, който създава първия тренчкот на марката, след като получава заявка да направи по-леко палто за военните. Палтото е известно със своята памучна конструкция, олекотени качества, закопчалки за колан с D-пръстен, джобове за щорм, капак с копчета за щорм, каишки на маншета с катарами и кокетка на гърба.
Лозунгът на Prada е „Мислене за мода от 1913 г.” Бизнесът започва като семейно начинание между братята Мартино и Марио Прада, първоначално наречен марката Fratelli Prada. По това време братята продават кожени изделия в магазин в Милано, включително чанти. Когато дъщерята на Марио Луиза поема бизнеса, Prada започва да блести. Нейните дизайнерски идеи помагат за създаването на трайна модна марка, известна днес със стилове конфекция и очила, партньорства с Luxxotica, обувки, аксесоари за пътуване и кожени чанти.
И през 2023 г., Rolex остава най-голямата марка за луксозни часовници в световен мащаб. Rolex, икона в света на луксозното швейцарско часовникарство, е синоним на престиж и съвършенство от 1905 г. насам. Като водеща фигура в списъка на луксозните марки, Rolex се слави със своя ангажимент към качеството и вечен дизайн. Модели като Submariner и Daytona не са просто хронометри, но се уважават като символи на статус и майсторство, както и подкрепят статута на създател на часовници, които се ценят като наследство и емблема на лукса в сферата на дизайнерските марки.
Основана през 1837 г., френската модна къща Hermes е съименник на Thierry Hermes, немски бизнесмен, който стартира марката с продажба на конски сбруи на дребно. Hermes все още държи на конните си корени и до днес, тъй като марката продава продукти за конен спорт като седла. Останалата част от каталога на Hermes включва домашен декор (както за интериора, така и за екстериора), мъжка мода и дамска мода от шалове до обувки, колани и конфекция.
Модната къща, построена от Louis Vuitton, разбира се е в топ 10 в луксозните класации и за 2023, има повече от 460 магазина, разпръснати в над 50 държави. Как Louis Vuitton изгради толкова трайна марка? Част от това е свързано с монограмното лого на LV, което се появява емблематично върху почти всички стоки на марката. Това е символ на съвършенство, на модно превъзходство и едно от най-познатите лога не само в модата, но и в търговията на дребно. Марката също се разшири и в продажба на слънчеви очила, аксесоари, часовници, парфюми, бижута и обувки.
Френската луксозна марка Chanel е пример за думата лукс. Коко Шанел създава марката в романтичния Париж в началото на 1910 г. В днешно време семейството на Вертхаймер управлява компанията в Лондон, промяна, настъпила през 2018 г. Луксозната конфекция е основна причина, поради която потребителите се насочват към Chanel, но марката е известна и с парфюма си, особено с емблематичния аромат No.5. Други основни елементи на марката Chanel са костюмите на търговеца на дребно – подходящо наречени Chanel Suit – и неговите малки черни рокли.
Марката, известна изцяло като Christian Dior SE, е луксозна модна къща, базирана във Франция, създадена в средата на 40-те години на миналия век. Макар и по-късно в сравнение с много други марки в този списък, името Dior компенсира загубеното време, като се разраства неистово благодарение на своите луксозни продукти, включително аромати, мода, аксесоари и красота. Също така прегръщайки модерността, много от по-известните предложения на марката се появиха съвсем наскоро, като аромата Dior Homme в средата на 2000-те.
Нито един списък с класации на луксозни марки не би бил пълен, без да обсъдим Tiffany & Co. Къщата за специализиран и луксозен дизайн на бижута, известна още като Tiffany’s, е опора на Манхатън. Откакто за първи път отвори врати през 1837 г.Tiffany’s направи марката си толкова значима, като всеотдайно прегърна ярък нюанс на червено синьо, което днес се нарича Tiffany Blue. Можете да закупите стоки на Tiffany и да ги получите като подарък, опаковани в сини кутии, за да стане ясно откъде е подаръкът, преди получателят дори да го отвори.

Shop These Look